diabetes

Aandacht voor voeten is belangrijk, zeker als u diabetes hebt. Hoe langer u diabetes heeft, hoe groter de kans op latere complicaties.DIABETESVoetafwijkingen bij diabetes worden veroorzaakt door de bloedvaten en de zenuwen. Te vaak een te hoge bloedglucose kan op den duur de zenuwen in uw lichaam beschadigen. Dit kan leiden tot minder gevoel in uw voeten waardoor u warmte of pijn minder of helemaal niet voelt. Hierdoor is een hogere kans op blaartjes en ulcera (zweren). Door mindere bloeddoorstroming zijn de voeten vaak koud en rood van kleur. Door regelmatig uw voeten te laten behandelen door uw pedicure worden eventuele complicaties sneller gezien. Aarzel niet om dit te doen, het spaart uw voeten!


VERWIJZINGDiabetes patiënten die een verwijzing hebben voor een podotherapeut, kunnen bij een gecontracteerde pedicure terecht voor een behandeling.


STIL HAPPY FEET heeft contracten met de volgende podotherapeuten:


Podotherapie Boonacker 

Podotherapie Tol

Podotherapie Salomé

Podotherapie MB

Podotherapie Hermanns

Podotherapie van der Pas

Voetencentrum Wender

Penders voetzorg


VERZEKERDE BEHANDELINGWanneer u bij een van de podotherapeuten bent geweest, krijgt een Zorgplan en kunt u bij mij een afspraak maken voor een behandeling naar aanleiding van dat plan. De behandeling wordt dan vergoed door uw basisverzekering.